Andean Condor Reserve

Der hvor andeanske og amazonske skove rækker ud og rører ved hinandens grene. Et fristed midt i det allermest truede økosystem i hele Sydamerika. Et fugleperspektiv nydes af andeskondoren mens nyligt opdagede arter af natabe og rød brøleabe ser til fra trætoppene nedenfor. Skovbunden er beboet af truede bjergtapirer og regionens frugtbare jord blev givet til lokale fairtrade økologiske landmænd, der nu dyrker Puro.

9,154 HEKTAR REDDET

 
John Burton, World Land Trust

“Skovene og engene i Segunda y Cajas – samfundne er strategisk vigtige da de danner en del af passagen, der forbinder Tabaconas Namballe National Sanctuary (Peru) og Colambo Yacuri Nationalpark (Ecuador). På nationalt niveau er dette område blevet anerkendt som en prioritet for bevarelse, men trues i øjeblikket af ikke bæredygtige nedskærings og afbrændings – landbrugsmetoder.”

Reservatprofil:

ORGANISATION:
Naturaleza y Cultura Perú (NCP)

VI HAR REDDET:
9154 hektar

RESERVATETS TOTALE STØRRELSE:
27107 hektar

RESERVAT:
Chinguelas-Chicuate

BIODIVERSITET:
Land ejet af Segund y Cajcas – samfundet er hjemsted for en mængde forskellige arter. Der er over 360 plantearter og over 130 fugle at finde i reservatet, inklusive 13 arter, der kun findes i det absolute sydligste Ecuador og nordlige Peru (såsom sorttangaren (Buthraupis eximia) og chinguela metalhale (Metallura odomae).

Karakteristiske andeanske arter, såsom bjergtapiren, brillebjørnen, rød brøleabe (Alouatta seniculus) og bjerghane (Rupicola peruvianu). Et nyligt studie viste at den røde brøleabe (Alouatta cf. seniculus), hvidpandet kapucinerabe (Cebus cf. albifrons) og natabe (Aotus art.) alle var uden for deres tidligere kendte habitater.

HABITATTYPE:
Tågeskov og eng.

ELEVATION:
Strækker sig fra 1900 – 3600 m. o. h.

OMRÅDE:
Beliggende omkring 3 timers kørsel fra Huancabamba i det nordvestlige Peru. Se på Google Maps

 

Se vores kortfilm om Puro Kaffe Peru Regnskovsreservat på Youtube eller Vimeo.